Най-после учредиха фонда за развитие на летището Пловдив

2 прочитания
alt

Учредително събрание на сдружението с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Пловдив – южната врата на България“, се състоя на 20 май 2010 г. На него бе взето решение за създаване на сдружението. бе приет уставът му и избран управителен съвет в състав: община „Родопи“, община Асеновград и община Хисар, представлявани от своите кметове. Предстои съдебна регистрация и стартиране на процедури по постигане на заложените в него цели.

Основната цел на фонда е набиране на средства, които да служат като гаранция и компенсация при привличане на нискотарифната авиокомпания Ryanair. За сега се планира всяка община влязла във фонда да дава по 0,5 лв. на свой жител, като в замяна ще получава реклама като туристическа дестинация. А по-голямата цел е привличане на туристи към региона.

За сега към фонда не се е включила най-голямата местна община – община Пловдив, чийто общински съветници отхвърлиха идеята. Според Летище Пловдив на 25 – 26 май в България ще дойдат представители на Ryanair за поредния кръг от преговори за започване на полети от Пловдив до Западна Европа. Летище Пловдив мина през мащабна модернизация през 2009 г., но за сега не може да генерира трафик, който да натовари новия капацитет.

Свързани теми

Предишна публикация
Утре ще се състои авиошоуто в Долна Митрополия
Следваща публикация
AW109 борд 511 e предаден на Авиоотряд 28
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню