Морската пехота недоволна от въоръжението на MV-22

11 прочитания
alt

Корпусът на Морската пехота на САЩ рядко използва свръхмодерното въоръжение на конвертоплана MV-22 Osprey, защото неговите недостатъчни напълно обезсмислят ползите от използването му. Това се казва в скорошен презрелийз на Морската пехота.

В началото на 2009 г. корпусът на Морската пехота спешно въоръжи част от своите MV-22 с 7,62-mm картечница GAU-17 система „Гатлинг”, разположена на спускаща се платформа на корема на машината. Оръжието разполага със собствена спускаща се прицелно-обзорна система. Картечницата се управлява дистанционно от стрелец в кабината на конвертоплана.

Експлоатацията на системата обаче показва, че тя е прекалено тежка, скъпа и сложна за ефективно използване. Добавянето на картечницата и системата и за управление добавя около 450 kg допълнителна маса към претоварените и експлоатирани в тежки планински условия MV-22. Цената на една система е от порядъка на $1,5 млн, а точната стрелба с картечницата е рядко явление поради особеностите на управлението и. Често стрелците се оплакват, че имат морска болест, докато се взират в малкия монитор за насочване на оръжието, докато конвертоплана маневрира.

Свързани теми

Предишна публикация
Оман получава първите си NH90
Следваща публикация
Европейските фирми отпаднаха от индийския вертолетен конкурс
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню