Татарстан връща всички Boeing 737 на България ер

47 прочитания
alt

Руската авиокомпания „Татарстан” ще върне в най-скоро време всички свои Boeing 737, които в момента са взети на лизинг от българската авиокомпания „България ер” Това съобщава руският финансов вестник „КомерсантЪ”, според който лизинговия договор се прекратява предсрочно.

„Татарстан” в момента има на лизинг пет броя Boeing 737 (по два от версията 300 и 500 и един 400), които до 2008 – 2009 г. летяха за „България ер”.

„КомерсантЪ” цитира Аксан Гиниятулин, изпълнителен директор на „Татарстан”, според който лизинговия договор е бил до 2015 г., но ще бъде окончателно прекратен до началото на 2013 г.  Според Гиниятулин лизинговия договор за петте самолета е излизал по около €6,65 млн. годишно, което според него е много над реалната пазарна стойност. Първият Boeing 737 е бил върнат през март, а втория ще бъде върнат до края на май.

Руските медии съобщиха, че на 7 март правителството на автономната република Татарстан е обявило, че се отказва от стратегическото си партньорство с „Химимпорт” (част, от който е и „България ер”) в областта на авиокомпания „Татарстан” и нейната собственост се прехвърля на изцяло местна компания.

Свързани теми

Предишна публикация
MD-83 катастрофира в Нигерия
Следваща публикация
Силни продажби за Pilatus
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню