Saab сключи договор за поддръжка на пакистанските Saab 2000 AEW&C

3 прочитания

Шведската компания за отбрана  и сигурност Saab подписа днес договор за техническа поддръжка на системи за въздушно наблюдение монтирани на Saab 2000. Договорът  е за 1,1 млрд. шведски крони (€131,5 млн.) и е със срок 2013 – 2017 г.

Договорът предвижда осигуряване на голям набор от резервни части и услуги по поддръжка за система, която е произведена и доставена в предишен период.

Системата е Saab 2000 AEW&C (Airborne Early Warning & Control), която се състои от самолет Saab 2000, оборудван с радарната система Erieye и наземно оборудване. В официалното съобщение на компанията не се съобщава коя е страната, но единствената държава, която има Erieye на Saab 2000 е Пакистан.

Пакистан експлоатира четири летящи радара Erieye на Saab 2000, като има и една машина в чиста конфигурация, която се използва за пилотски тренинг, чиято доставка започна през 2009 г.

Радарната система Erieye е доставена за няколко платформи като Saab 2000, Saab 340 и Embraer 145 и продадена на осем различни клиента в цял свят – Бразилия, Гърция, Мексико, Пакистан, Саудитска арабия, Швеция, Тайланд и Обединените арабски емирства.  

Свързани теми

Предишна публикация
ВМС на САЩ искат комформни резервоари за Super Hornet
Следваща публикация
Започнаха заводските изпитания на Ил-476
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню