ВМС на САЩ искат комформни резервоари за Super Hornet

1 прочитания

ВМС на САЩ се интересуват сериозно от възможността да експлоатират своите F/A-18 Super Hornet с два комформни горивни резервоара. Това съобщава Flight Global позовавайки се на собствени източници.

Още преди три години Boeing показаха конфигурация на Super Hornet известна като “International Roadmap”, в рамките на която показаха редица потенциални подобрения по изтребителя, включително и два комформни допълнителни резеровара поставени на гърба на изтребителя. Двата резервоара дават още 1590 kg гориво.

Представители на ВМС на САЩ и Boeing са отказали коментари за Flight Global, но изданието съобщава, че през лятото могат да се очакват реални тестове с новите резервоари.

Въпреки, че комформните горивни резервоари имат слаб принос за увеличаването на челното съпротивление на машината, то се очаква да влошат характеристиките на изтребителя в околозвукови скорости. Също така допълнителната маса ще има негативно влияние на машината, която не се слави с голяма тяговъоръженост.

От Flight Global спекулират, че поставянето на комформни горивни резервоари може да върви заедно с повишаване на тягата на двигателите GE F414-GE-400.   

Свързани теми

Предишна публикация
Турция преговаря със Saab за помощ при създаване на собствен изтребител
Следваща публикация
Saab сключи договор за поддръжка на пакистанските Saab 2000 AEW&C
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню