ARJ21 ще е готов за експлоатация до края на 2014 г.

1 прочитания

Китайският регионален джет ARJ21 ще бъде предаден на стартория си клиент Chengdu Airlines до края на 2014 г. Това ще стане след като проточващата се вече близо пет години сертификационна програма приключи.

Китайският самолетостроител Comac твърди, че серификационната програма на самолета вече върви според плановете и повечето големи изпитания ще приключат през 2013 г., включително и изпитания за кацане при силен страничен вятър, сривни изпитания и други.

Според представители на Comac една от основните трудности е идвала от изпитанието за аварийно пускане на колесника, което се е проточило близо три години. Четирите прототипа на ARJ21 до момента са извършили около 2000 полета и 4000 летателни часа, което покрива около 70% от изпитателната програма. Паралелно със серитикационната програма на китайските авиационни власти върви и програмата за сертификация от американските власти, която се очаква да приключи около две години след китайската.

ARJ21 е първия мащабен граждански проект за китайската авиационна индустрия. Самолетът извърши първия си полет през ноември 2008 г. Поради липсата на опит у китайските авиационни власти в областта на сертификацията на големи пътнически самолети ARJ21 все още не е в търговска експлоатация.

Свързани теми

Предишна публикация
Самолет катастрофира в Нигерия
Следваща публикация
еasyJet открива нова база в Хамбург
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню