Масово ребрандиране в EADS

8 прочитания

Идването на новата 2014 г. отбеляза и масиран ребрандинг в европейският аерокосмически концерн EADS. Промените в имената на компанията и подчинените ѝ структури влизат от 1 януари 2014 г.

Всички промени са свързани с поставянето на Airbus в имената на компаниите, тъй като това е най-силната марка на концерна.

EADS (European Aeronautic Defence and Space) ще се преименува на Airbus Group. Airbus Military, компанията, което се занимаваше с производството на военнотранспортни самолети, космическата компания Astrium и отбранителната Cassidian се обединяват в една компания под името Airbus Defence and Space.

Преименуването на Eurocopter буди най-сериозни въпросителни, тъй като компанията е изградила сериозно име в близо 20 годишната си история. Новото ѝ име е Airbus Helicopters. Логично компанията за производство на пътнически самолети Airbus е с непроменено име.

Концернът вече е започнал процедура за промяна и на името с което е регистрирана компанията в Холандия. То също ще стане Airbus Group от 2015 г. В момента в концерна работят около 140 000 души, а приходите за 2012 г. са €56,5 млрд.  

Свързани теми

Предишна публикация
Утре представят „Сезон за полети” в София
Следваща публикация
10-те най-четени публикации за 2013 г.
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню