Записи от военни радари показват, че полет MH370 е отишъл в Индийския океан

3 прочитания

 Записи от военни радари показват, че изчезналият Boeing 777-200ER вероятно се е насочил много назапад от точката, в която се смяташе, че е изчезнал и е достигнал Индийския океан. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Според източниците на Reuters изчезналият самолет е летял между различни навигационни точки, което подсказва, че е бил управляван от човек, който е имал поне базови авиационни познания. Последната позиция, която се вижда от радарните записи е подсказала, че самолетът лети към Андаманските острови в Индийския океан. Полицейски източник в Малайзия, цитиран от Reuters е съобщил, че усилено се работи върху теорията, че някой умишлено е променил курса на самолета.

Записите показват и пътя на изчезналата машина. По време на прекратяване на контакта с РВД машината се е намирала около навигационна точка IGARI. След това е завил рязко на запад и се е отправил към навигационна точка VAMPI, която се намира в пролива Малака. Достигайки точката самолетът се отклонява отново, този път на североизток към навигационна точка GIVAL, южно от остров Пукет. Достигайки точката самолетът отново променя курс, този път поема на северозапад и поема към навигационна точка IGREX, която е край Андаманските острови. Картата по-долу показва предполагаемият път на самолета.

Въпреки все по-ясните индикации, че изчезналият Boeing 777 се намира доста далеч от мястото, на което се сметаше че се е разбил в Тайландския залив властите в Малайзия отказват да променят зоните на търсене и те все така остават в този залив, както и в пролива Малака. Малайзийският министър на транспорта Хишамудин Хюсеин е заявил, че не е в позиция да определя къде ще се извършва търсенето.

След като САЩ вчера изпратиха разрушител в Индийския океан да търси изчезналия самолет, днес Индия обяви, че изпраща значителни сили в района на Андаманските острови със същата задача.

В същото време Inmarsat, компанията, което поддържа сателитната комуникация на Boeing 777 потвърди, че от изчезналият самолет са идвали сигнали, които показват, че сателитната му комуникационна система е работила. От компанията не са дали допълнителна информация, но са предали всичко с което разполагат на разследващите.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Cessna и Beechcraft се обединяват
Следваща публикация
Изчезналият Boeing 777 все пак е летял доста след изчезването си
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню