Украйна: Масивна експлозивна декомпресия е свалила полет MH17

7 прочитания

“Масивна експлозивна декомпресия” е причината за падането на полет МН17. Това съобщи украинската Служба за национална безопасност и отбрана, позовавайки се на първичните данни от черната кутия на самолета.

В съобщението на украинската Служба за национална безопасност и отбрана не се посочва причината за експлозивната декомпресия.

Британската служба за разследвания на авиационни инциденти AAIB съобщи, че не е предоставяла пряко информация от разшифрованите данни на Украйна, а е предала цялата информация на холандския Борд за транспортна безопасност, който в момента е водещ орган в разследването на свалянето на полет МН17.

В отговор на изтичането на информация холандски официални лица от разследването са заявили, че то се води по правилата на ICAO и информация в момента се споделя само с членовете на разследващата комисия. Руската гражданска авиационна администрация Росавиация тежко разкритикува украинското изявление, което по думите им нарушава принципите на разследването на авиационни инциденти.

Междувременно боевете в Източна Украйна за пореден ден попречи на членовете на разследващата комисия да достигне до мястото на падане на полет МН17.

Пак днес комисарят на ООН за правата на човека Нави Пилай определи свалянето на самолета за нарушение на международните закони и го оприличи на военно престъпление, което трябва да бъде разследвано и дадено на Международния съд в Хага.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus анулира поръчка за шест А380
Следваща публикация
Хеликоптерна спешна медицинска помощ в България
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню