Аэрофлот пуска нискотарифен превозвач

2 прочитания

Руската авиокомпания Аэрофлот пусна днес в продажба билети за новия си нискобюджетен филиал Победа, създаден, за да замести предишното й подразделение – Доброльот, предлагащо евтини пътувания. То бе засегнато от западните санкции, наложени на Москва заради кризата в Украйна.

Победа ще обслужва от 1 декември връзките между шест града в европейската част на Русия (Волгоград, Самара, Белгород), в Урал (Перм, Екатеринбург) и в Западен Сибир (Тюмен). Новият филиал на Аэрофлот ще използва самолети Boeing 737-800.

В края на октомври шефът на Победа Виталий Савелиев обясни, че е избрал това име, защото то символизирало неизбежната победа на Русия над трудностите, пред които страната и народът са били изправени тази година.

Аэрофлот, контролиран от руската държава и номер едно в сектора в страната, пусна в експлоатация през пролетта Доброльот, първия нискобюджетен филиал по западен образец с цел той да предлага цени, които са с 40 на сто по-ниски от действащите на руския пазар и да превозва по 200 000 пътници годишно.

Доброльот обслужваше основно Крим, украинския полуостров, който бе анексиран от Русия през март, и поради тази причина бе включен в списъка с компаниите, попадащи под санкциите на ЕС, допълва АФП.

След шест седмици съществуване филиалът на Аэрофлот трябваше да спре дейността си, тъй като санкциите не му позволяваха да спазва договорите си за лизинг.  

 

Свързани теми

Предишна публикация
Bell 505 изпълни първи полет
Следваща публикация
Самолет се сблъска в бивол при излитане
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню