Кувейт е близо до сделка за Super Hornet

3 прочитания

Кувейт е близо до сделка на стойност $3 млрд. за покупката на 28 многоцелеви изтребителя F/A-18 Super Hornet. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници запознати с процесите.

Източникът на агенцията е заявил, че Кувейт вече е изпратил официално запитване за придобиването на Super Hornet, но все още процесите не са публични.

Втори източник на Reuters е потвърдил, че в момента американското правителство работи усилено за сделката, но е отказал да даде допълнителни детайли.

Друг официален американски източник е заявил, че сделката за Super Hornet ще бъде обсъждана по време на срещата на Барак Обама с лидерите на страните от Персийския залив, но не е ясно дали тя ще бъде финализирана до тогава.

Ако Кувейт поръча Super Hornet страната ще стане втория експортен клиент на типа след Австралия. Сделката също така ще позволи на Boeing да поддържа отворена производствената си линия до към 2019 г.

Освен кувейтската сделка Boeing и ВМС на САЩ работят усилено да издействат пари за поръчката на още 12 броя Super Hornet за вътрешна употреба. Ако двете сделки се провалят Boeing ще трябва да затвори производствената линия за F/A-18 през 2017 г.

Boeing води маркетингови кампании за Super Hornet в Дания, Канада, Малайзия и Белгия.

Кувейтските ВВС в момента експлоатират 34 броя F/A-18C/D Hornet, които са доставяни между 1991 и 1993 г.  

Свързани теми

Предишна публикация
A400M катастрофира при изпитателен полет
Следваща публикация
Дипломати загинаха при катастрофа с пакистански Ми-17
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню