Русия получава още два Ил-76МД-90А

4 прочитания

Руското Министерство на отбраната ще получи два нови военно-транспортни самолета Ил-76МД-90А до края на 2015 г. Това са съобщили от завода „Авиостар-СП”, цитирани от ТАСС.

„Длъжни сме тази година да доставим на клиента три нови самолета Ил-76МД-90А. Един вече е предаден, а другите два ще бъдат готови до края на годината”, това е заявил генералния директор на „Авиастар-СП” Сергей Дементиев, като пояснява, че един от самолетите ще бъде използван за втория етап на държавните изпитания.

Първият Ил-76МД-90А бе предаден на руското МО в края на април тази година. Планира се в рамките на три години да започне производство с темп 14 машини годишно.

До 2020 г. по договор трябва да са построени 39 броя Ил-76МД-90А. Започнала е и работа по създаване на летящ радар на негова база и самолет-цистерна Ил-78М-90А.

Ил-76МД-90А се явява дълбока модернизация на Ил-76. Машината има увеличен до 60 тона полезен товар, задвижва се от четири подобрени двигателя ПС-90А-76 и има изцяло нова авионика и оборудване в кабината на пилотите.  

Свързани теми

Предишна публикация
Унгарски Gripen аварира тежко в Чехия
Следваща публикация
H145M получи типов сертификат
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню