Мали поръчва Super Tucano

11 прочитания

Бразилският самолетостроител Embraer обяви по време на изложението в Бурже, че африканската държава Мали е поръчала шест многоцелеви турбовитлови самолета EMB-314 (A-29) Super Tucano.

Мали ще използва самолетите за обучение на пилоти, наблюдения на границите и задачи по вътрешна сигурност. В договора, чиято стойност не се съобщава, e включена освен доставката на самолетите и логистика и обучение на летателен и технически състав.

Няма информация за сроковете на доставка и точното оборудване на самолета, който може да бъде използван и за ударни задачи, както и за борба с малоскоростни въздушни цели.

Мали е петата африканска страна клиент на Super Tucano (след Ангола, Буркина Фасо, Мавритания и Сенегал) и общо 14-тия клиент на типа. До момента са произведени и договорени над 200 броя от него.

Мали в момента практически не разполага с военновъздушни сили. Страната почти падна под напора на ислямистки бунтовници в началото на 2013 г., но бе спасена от намесата на Франция. Явно се взимат мерки за усилване на въздушната ѝ мощ.  

Свързани теми

Предишна публикация
Aero Vodochody намери стартови клиенти за L-39NG
Следваща публикация
Saab ще продължи да продава и подобрява Gripen C/D
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню