Взрив на борда на А321 в Сомалия

9 прочитания

На борда на пътнически самолет Airbus A321 излитащ от сомалийската столица Могадишу е станал взрит. Машината се е прибрала успешно на летището, от което е излетяла, като има информация за поне двама ранени пасажери.

Самолетът (регистрация SX-BHS) на авиокомпания Daallo Airlines е излетял от Могадишу за изпълнение на полет D3-159 до Джибути. На борда на машината са се намирали общо 72 души екипаж и пасажери. Около 5 минути след излитане, докато машината е била на височина от около 3000 m на борда е имало взрив в пътническата кабина. 15 минути след това машината се е завърнала успешно в Могадишу.

Данните за случилото се са противоречиви. Фотографии на самолета след аварийното кацане показват неголяма дупка на десния борд на машината на височината на илюминаторите. Съобщава се за двама или трима ранени, като има информация, че след взрива на борда е възникнал и пожар.

Според непотвърдена официално информация, от борда на самолета е изпаднал един пасажер, който е паднал в района на град Балад, на около 40 km от Могадишу.

Причините за инцидента се разследват, като няма яснота дали се касае за технически проблем или за неуспешен опит за атентат.

 

Свързани теми

Предишна публикация
A321neo изпълни първи полет
Следваща публикация
easyJet представи проект за хибриден самолет
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню