Airbus забавя производството на neo

7 прочитания

Airbus забавя темпа на производство на новото поколение neo на A320. Целта на това е разрешаване на проблемите с двигателите PW1100G. Това съобщава Aviation Daily, позовавайки се на собствени източници.

В момента Airbus сглобява по осем A320neo месечно, но ще намали този темп наполовина и ще го запази поне до юни.

След това през юли Airbus мисли да започне да сглобява по 10 бройки месечно, през октомври 16, 20 през декември и 26 през март 2017 г. По същото време общия брой на сглобени А320 месечно трябва да е 50 и след това да нарастне до 60 към средата на 2019 г.

Airbus са отказали да коментират новината, но са отбелязали, че очакват проблемите с двигателите да приключат до средата на годината.

Поради продължаващите проблеми клиентите на neo в момента има около 30 броя недоставени машини.

Pratt & Whitney работи по оправяне на проблемите с двигателите си, които искат три минути работа на малка газ, преди да започне рулирането. Това се прави с цел равномерно затопляне на двигателя преди излитане и трябва да се разреши с минимални промени по мотора.

Qatar Airways и други авиокомпании, обаче отказват да приемат самолета в този вид. До момента само Lufthansa и Indigo експлоатират общо пет броя A320neo.

Свързани теми

Предишна публикация
ДП РВД въвежда процедури за сателитна навигация на летище София
Следваща публикация
Airbus доставя първия А321 сглобен в САЩ
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню