Спряха издирването на останките на полет MH370

2 прочитания

Издирването на останките от полет MH370 на Malaysia Airlines, който изчезна в нощта на 8 март 2014 г. ще бъде прекратено. Това са заявили транспортните министри на Австралия, Китай и Малайзия в съвместно изявление.

В момента се проверява морското дъно на площ от около 120 000km² от Индийския океан, където се смята, че се е разбил изчезналия Boeing 777-200ER. До сега са проверени над 110 000km² от морското дъно, но без никакъв резултат.

След проверяване на последните участъци операцията по издирване на останките ще бъде прекратена. В изявлението се казва, че търсенето ще продължи тогава, когато се появи достоверна информация, която може да покаже къде са останките от самолета и се подчертава, че то само временно е прекратено.

Повече от две години, след като полет MH370 изчезна някъде над южната част на Индийския океан, все още няма никаква яснота за причините.

В последните месеци бяха намерени няколко части от малайзийския Boeing 777 и макар това да е от значение за разследването, за сега от тези части не са произлезли никакви значителни разкрития, нито може да се посочи къде се е разбил самолетът.

Свързани теми

Предишна публикация
Китай показа най-голямата амфибия в света
Следваща публикация
МС-21 полита до края на годината
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню