Boeing 777 аварира при кацане в Дубай

3 прочитания

Boeing 777-300 аварира днес, 3 август 2016 г., при кацане на летището в Дубай. Машината избухна в пламъци, но пасажерите и екипажа се евакуираха успешно. Има един загинал пожарникар.

Самолетът е изпълнявал полет EK521 на Emirates от индийския град Тируванантапурам до Дубай. На борда му е имало 300 души, от които 282 пасажери и 18 човека екипаж. Машината е извършила заход за кацане в 12,41 часа местно време, но на малка височина екипажът решава да мине на втори кръг.

Самолетът обаче не успява да набере височина и се плъзва по пистата с вече прибран колесник. Един от двигателите се откача преди спирането и машината избухва в пламъци. По време на инцидента температурата на въздуха е достигала 49 градуса по Целзии. Не е имало съобщения от екипажа за проблеми на борда.

Екипажът провежда успешна евакуация, като само 13 човека са с леки наранявания. По време на гасенето на пожара е загинал един огнеборец.

Самолетът, който е с регистрация A6-EMW е унищожен от пламъците. Машината е произведена през март 2003 г. и няма данни за предишни инциденти с нея.

Свързани теми

Предишна публикация
Великобритания разследва Airbus за корупция
Следваща публикация
Китай показа най-голямата амфибия в света
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню