Великобритания разследва Airbus за корупция

2 прочитания

Аерокосмическият гигант Airbus Group ще бъде подложен на разследване на британското правителство за предполагаеми „нередности” при работа с посреднически агенти, които са подпомагали компанията в печеленето на търговски договори. Това съобщава Reuters.

Airbus съобщиха, че са били уведомени за разследване от Агенцията за разследване на измами в големи размери на британското правителство. Това е станало след сигнал на експортната агенция на Великобритания във връзка с нерегламентирана работа на посредници.

Разследването е свързано с възможни „измами, подкупи и корупция”, като Airbus Group е заявила, че ще съдейства напълно на властите.

Според източници на Reuters се касае за това, че компанията не е уведомявала навременно британското правителство за посредници, с които работи по експортни сделки, като случаите се проточват доста години назад във времето.

Разследване от подобен мащаб обаче ще продължи с години и е твърде рано да се правят предположения за неговия изход. Airbus Group вече премина през едно подобно четири годишно разследване около продажба на комуникационно оборудване за Саудитска арабия. 

Вече 10 години във Великобритания действа закон, според който при сделки, които изискват експортна подкрепа от британското правителство се изисква заявление за участващите посредници в сделките и комисионните, които са получили.

Свързани теми

Предишна публикация
Командирът на полет MH370 е „летял” над южната част на Индийско море на симулатор
Следваща публикация
Boeing 777 аварира при кацане в Дубай
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню