Полет MH370 не е катастрофирал със спусната механизация

3 прочитания

Крилната механизация на катастрофиралия на 8 март 2014 г. Boeing 777-200ER на Malaysia Airlines не е била спусната при сблъсъка с океанската повърхност. До това заключение стига австралийското Бюро за транспортна безопасност.

Бюрото е изготвило анализ на пораженията по откритите части от самолета и макар изводите да не са окончателни се смята, че най-вероятно в момента на катастрофата задкрилката на дясното полукрило е била прибрана, а флаперона на същото полукрило е бил в неутрална позиция.

Това говори, че най-вероятно конфигурацията на крилната механизация е съответствала на тази използвана в крайсерския етап от полета.

Анализът е направен на база на повредите по тези елементи, като е бил изготвен математически модел, който описва пораженията по тях в зависимост от това дали са били задействани или не.

Ако крилната механизация е била спусната, то можеше да се предполага, че някой е управлявал самолета до самият му край. При тези резултати такъв извод не може да се направи със сигурност.

По-важно е, че благодарение на тези изводи може да се моделира по-точно начина по който самолета се е разбил в Индийския океан, а от там и да се правят по-точни предположения за мястото на катастрофата.

До момента са открити 20 части, които със сигурност принадлежат на катастрофиралия Boeing 777. Въпреки усилията обаче не са открити основните останки от машината и няма яснота, какво точно се е случило с полет MH370.

Свързани теми

Предишна публикация
Bombardier Global 7000 изпълни първи полет
Следваща публикация
Lufthansa изпълни последен полет с Boeing 737
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню