Генерал Мирчев е новият заместник-командир на ВВС

92 прочитания

Бригаден генерал Петьо Мирчев е новият заместник-командир на Военновъздушните сили. Той е влязъл в новата си длъжност днес, 14 ноември 2016 г., на церемония проведена в командването на ВВС.

„Ще използвам всички мои знания и умения, които съм натрупал през годините, за да оправдая това ваше доверие и да бъдат от помощ на командването на ВВС”, заяви генерал Мирчев.

Досегашният заместник-командир на ВВС бригаден генерал Анатолий Кръстев ще замине за САЩ, където ще заеме поста аташе по отбраната в нашето посолство във Вашингтон.

„Генерал Мирчев е пилот с голям опит и е изминал цялата командна линия от младши пилот до командир на база”, отбеляза генерал-майор Цанко Стойков, командир на ВВС.

Бригаден генерал Петьо Мирчев е роден на 14 февруари 1966 г. в Карлово. Завършва Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия през 1990 г. като вертолетен пилот. Започва службата си в 44-ти вертолетен авиополк в Крумово. Завършва военната академия „Георги Стойков Раковски” в София и военновъздушния колеж на ВВС на САЩ в Максуел.

Генерал Мирчев бе командир на 24-та авиобаза от февруари 2015 г. до 10 ноември 2016 г., когато сдаде длъжността на бригаден генерал Димитър Иванов.

Свързани теми

Предишна публикация
Тодор Тагарев: Изтребителният проект е твърде сериозен за генералите
Следваща публикация
Авионамс все още е частна собственост
92 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню