Рокади в ГВА и летище София

26 прочитания

Служебният министър на транспорта Христо Алексиев направи размествания в ръководството на ГД ГВА и летище София. Това обяви транспортното министерство днес, 17 февруари 2017 г.

За главен директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ се назначава Христо Щерионов. Той е специалист с дългогодишен опит в авиационния сектор. До момента той заемаше поста изпълнителен директор на летище София. По време на неговото управление софийското летище достигна сериозен ръст на обслужените пътници. Ръководството на Министерство на транспорта очаква от него подобни добри резултати и на новата му позиция.

Досегашният директор на ГД ГВА Иван Иванов ще заеме поста директор на дирекция „Авиационна безопасност“ във въздухоплавателната администрация.

Министър Христо Алексиев смени целия досегашен състав на Съвета на директорите на „Летище София” ЕАД. Новите членове са Пламен Станчев, Красимира Мартинова и Христо Михайловски. На първото заседание на съвета за председател беше избрана Красимира Мартинова. За изпълнителен директор на летище София беше определен Пламен Станчев. Неговият професионален опит е свързан с авиационния сектор. В периода от 2006 г. до 2010 г. е бил ръководител на столичното летище. От този пост той бе отстранен след проверки на АДФИ, КЗК и Министерство на транспорта откриха нарушения, довели до щети за милиони за бюджета на компанията.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air базира A321 в София
Следваща публикация
Съвместен „ер полисинг” с Италия?
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню