Германски доклад повдига въпроси около експлоатацията на A400M

2 прочитания

Вътрешен доклад на германското Министерство на отбраната предупреждава, че техническите трудности и проточващите се преговори с Airbus могат да застрашат сериозно достигането на пълна оперативна готовност за транспортния самолет A400M. Това съобщава Reuters.

„Предвид недофинансирането на програмата и очакваните неустойки за забавянето ѝ, Airbus няма да може да направи необходимите инвестиции за да се достигне оперативна готовност със самолета, което застрашава неговата експлоатация в реални условия”, се казва в доклада, цитиран от Reuters.

Според доклада от Airbus могат да поискат 12 – 18 месеца за да разрешат най-належащите технически проблеми, като системата за самозащита и възможността за хвърляне на парашутисти. Това от своя страна ще отвори дупка във военнотранспортните възможности на Германия, която планира към 2021 г. да пенсионира C-160 Transall.

Докладът посочва и редица други проблеми в експлоатацията на A400M, като например необходимостта от 50 човекочаса за подготовка за повторен полет, което се дължи на лоша логистична система.

В момента производителя Airbus преговаря с клиентите на A400M за промяна на редица условия по договора за доставка на транспортните самолети, като е възможно да се стигне до налагането на сериозни неустойки за забавянията.

Свързани теми

Предишна публикация
Турция поръчва 12 броя Hurkus-C
Следваща публикация
Показаха Ка-52Э
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню