Mitsubishi доставя първия MRJ до средата на 2020 г.

2 прочитания

Mitsubishi Heavy Industries са твърдо решени да доставят първия регионален джет MRJ90 на стартовия клиент до средата на 2020 г. Самолетът ще направи утре своя международен дебют по време на авиоизложението в Бурже.

Шуничи Миянага, изпълнителен директор на Mitsubishi Heavy Industries, заявява, че основната цел на визитата на самолета в Париж е да се покаже, че има стабилен прогрес по програмата, въпреки няколкото забавяния, която тя инкасира.

През януари 2017 г. бе обявено поредното, четвърто забавяне на програмата. Оригиналните планове от времето на старта на програмата през 2008 г. бяха за влизане в търговска експлоатация през втората половина на 2013 г. В действителност машината извърши първия си полет през ноември 2015 г.

В Бурже е третият прототип FTA-3, който е изваден от изпитателната програма за две седмици. Въпреки това, по време на прелитането от Япония са били извършени серия от изпитания.

Прототипът е с ливерията на All Nippon Airways, които са стартов клиент и работят в тясно сътрудничество с производителя от самото начало на проекта.

Въпреки, че програмата върви тежко Шуничи Миянага смята, че е възможно първата доставка на сериен самолет да стане факт до края на 2019 г. и признава, че компанията му си го е поставила като вътрешна цел.

MRJ ще бъде първият пътнически самолет създаден в Япония за последните 50 години. Забавянията в сроковете за доставка и повишаващата се цена, обаче повдигат въпроси до колко програмата ще бъде търговски успешна.

До момента има 243 твърди поръчки за MRJ и са запазени още 204 опции. От Mitsubishi Heavy Industries не очакват да обявят нови поръчки по време на изложението в Бурже, но се надяват, че поръчката на шведската лизингова компания Rockton, която заяви 20 самолета през миналата година, ще помогне за налагане на машината на европейския пазар.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing стартира 737 MAX 10
Следваща публикация
Airbus показа подобрен A380
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню