F-35 на Бурже (видео)

3 прочитания

F-35A бе демонстриран за първи път в рамките на авиосалона в Бурже, като днес, 19 юни 2017 г., машината извърши и първия си демонстрационен полет. За разлика от други публични появи на типа, които най-често се изчерпваха с няколко прелитания, край Париж бе направен опит да се демонстрира маневреността на изтребителя.

Машината, стандартен сериен F-35A от състава на авиобаза Хил, бе управлявана от пилота-изпитател на Lockheed Martin Били Флин. Както самият той заяви преди демонстрацията, основната идея е да се покаже, че самолетът е достатъчно маневрен, с което да се разбият дълго градени митове.

Показаното в парижкото небе определено бе много по-впечатляващо от всички появи на F-35 до момента, включително и миналогодишното участие на F-35B в изложението във Фарнбъроу. Бяха демонстрирани големи ъгли на атака, много ниски скорости, резки набори на височина, стегнати виражи, тона и други фигури.

Въпреки това, по отношение на зрелищност на пилотажа машината определено отстъпва с много на почти всички изтребители от четвърто поколение, които при правилни условия и в правилни ръце показват много по-впечатляващ пилотаж за радост на публиката. По същите показатели F-35 отстъпва и то с много и от показваното многократно от F-22.

Разбира се, на теория F-35 разчита на изключително модерните и мощни сензори, с които разполага, ниската си забележимост и мрежова свързаност, което трябва да направи така, че никой противников самолет да не влиза във визуален контакт с него.

Но за масовата публика и авиационните ентусиасти красивия пилотаж винаги е признак на добър боен самолет, дори и за авиационните конструктори и стратези да не е точно така.

По-долу споделяме три видеоклипа с днешното представяне на типа.

Свързани теми

Предишна публикация
Leonardo дебютира M-345 на Бурже
Следваща публикация
477 заявки в първия ден на Бурже
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню