Възстановяването на ВВВУ среща документални пречки

3 прочитания

Възстановяването на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) в Долна Митрополия за сега среща документални пречки. Това заяви в отговор на депутатски въпрос днес, 23 юни 2017 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от сайта „Отбрана”.

Въпрос на народния представител Васил Антонов (БСП) касаеше възстановяване на ВВВУ, което днес е факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”.

Министър Каракачанов отговори, че командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков е изпратил до МО докладна записка от 21 март 2017 г. с проект за откриване на ВВВУ. Била е дадена положителна резолюция и проектът е изпратен в Национална агенция за оценяване и акредитация (НАОА) и до министъра на образованието и науката с молба за стартиране на процедура за оценка на проекта.

От агенцията е получен отговор, че предоставената документация не отговаря на определени изисквания на Закона за висшето образование и Закона за отбраната и Въоръжените сили.

Въпросът, каза министърът, продължава да стои открит. Не само желанието на състава на ВВС, подчерта той, но и на ръководството на МО, е да се намери положителен отговор на въпроса. Това е една от първите задачи, по които започнах работа след избирането ми за министър, каза още Каракачанов.

Свързани теми

Предишна публикация
ГЕРБ атакуват президента Радев за избора на Gripen
Следваща публикация
Премиерът Борисов: Gripen е предопределен
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню