Премиерът Борисов се оправда пред служителите в МВР с покупката на Gripen

2 прочитания

Премиерът Бойко Борисов се оправда днес, 26 юни 2017 г., пред служителите на МВР, че няма как да бъдат вдигнати заплатите им заради различни разходи в държавата, включително и покупката на новите изтребители Gripen.

„Мен ме задължиха да купувам Gripen-и. 1,5 млрд. лева! Идват военните с още една бала документи и искат 1,2 млрд. лева за БТР-и и още 800 млн. за фрегати. Това са 3,7 млн. за военните. Кой първо да стачкува? Ние само събираме пари и се разплащаме. Първото нещо, което направихме като правителство е да платим с парите на данъкоплатците т.нар Пантери, Кугъри и Спартани за над половин милиард лева”, заяви министър-председателят по време на Националното съвещание на МВР, проведено днес.

В близо половинчасовият си монолог, Борисов засегна много теми свързани със сегашното състояние на МВР и започна да се оправдава защо няма пари за повишаване на заплатите на служителите на вътрешното министерство. Освен разходите в отбраната, Борисов посочи и фалита на КТБ, разходите по американските ТЕЦ, повишаване на заплатите на учителите и много други.

Изказването на премиера идва на фона на все по-ожесточен публичен и политически дебат по отношение превъоръжаването на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Стефан Янев: Няма предопределеност за Gripen
Следваща публикация
ГЕРБ атакуват президента Радев за избора на Gripen
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню