Проверяват „България ер” заради проблемите с операциите ѝ

4 прочитания

По разпореждане на министъра на транспорта Ивайло Московски в началото на тази седмица ГД ГВА започна цялостна проверка на дейността на авиокомпания „България ер”. Това съобщиха от транспортното министерство.

Повод за инспекцията са множеството случаи на закъснели полети на авиокомпанията през последните дни, като до този момент в ГД ГВА са постъпили над 100 жалби.

Инспекторите на ГВА извършват и насрещни проверки за събиране на допълнителна информация и доказателства за навременното и точно предоставяне на информация за закъсненията, както и дали са спазени всички нормативни изисквания и регламенти на ЕС, свързани с правата на пътниците при такива ситуации.

Очаква се проверката да приключи до края на следващата седмица, като при констатирани нарушения ще бъдат наложени санкции на авиокомпанията.

Проблемите с операциите на „България ер” започнаха на 1 юли. Според изказвания на представители на авиокомпанията това е заради сериозна буря в Москва, проблеми с метеорологичните условия и проблеми с Евроконтрол.

Неофициално е известно, че авиокомпанията има проблем с персонала и наличните самолети.

Бърза справка на сайта на летище София показва, че „България ер” продължава да има сериозни проблеми със спазването на разписанието си. Днес, 7 юли 2017 г., седем полета са излетели навреме или с малко отклонение от разписанието, докато пет други полета са извършени с големи закъснения, включително и сутрешния полет до Рим, който е излетял с повече от пет часа закъснение. Полетът до Милано пък е бил изцяло отменен.

Свързани теми

Предишна публикация
Какво обсъждаше „Комисията „Gripen” на първото си заседание
Следваща публикация
Министър Каракачанов също заговори за купуване на новопроизведен изтребител
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню