Министър Каракачанов: Инцидентът с Panther е заради лоша маневра

2 прочитания

„Докладът за инцидента с падналия неотдавна военен вертолет е готов и вече са набелязани мерки подобни случаи да бъдат избягвани. Причините за възникналия инцидент са свързани с лоша маневра и лоши метеорологични условия”, това заяви пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите на министър Каракачанов оттук нататък трябва да се наблегне на спасителни действия и реагиране при подобни инциденти на самия летателен състав.

„Има какво да се свърши“, каза Красимир Каракачанов и допълни, че е жалко, че изводите се правят след трагичния инцидент, а не преди това.

Той добави също, че въпреки инцидентите обществото трябва да има доверие на пилотите, защото са изключително добре подготвени.

По-късно министър Каракачанов летя на вертолет Panther от състава на ВМС за да наблюдава от въздуха действията на корабните съединения в рамките на учението „Бриз 2017”. Полетите с машината бяха възстановени на 14 юли.

На 9 юни 2017 г. катастрофира вертолет AS 565MB Panther (борд 902) от състава на българските ВМС. При инцидента загина командирът на машината майор Георги Анастасов.

Свързани теми

Предишна публикация
Изтребителната авиация стреля на „Шабла 2017” (допълнена)
Следваща публикация
Летище София с 37,2% повече пътници за юни
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню