Президентът Радев смята, че не даваме правилните сигнали около новия изтребител

2 прочитания

Президентът Румен Радев смята, че България не дава правилните сигнали на своите партньори във връзка с придобиването на нов боен самолет за ВВС. Това каза той, цитиран от The Sofia Globe, по време на традиционната му среща с българската дипломация.

„Не даваме добър пример около покупката на изтребителите. България и страните от които сме поискали оферти са се обвързани с определени ангажименти. Получили сме класифицирана информация благодарение на която сме направили нашата оценка и в същото време трябва да спазваме графика, който сами сме определили и на който са се съгласили партньорските страни. До момента не сме уведомили тези страни за нашето решение и фактически сме спрели процеса без обяснения. Това не е добър сигнал”, обяснява президентът Радев.

Изказването на президентът идва след започване на работата на „Комисията „Gripen”, която трябва да проучва начина по който се избира нов боен самолет за ВВС. Реално комисията ще работи минимум до края на септември, а военният министър Красимир Каракачанов вече каза, че преди това няма да се правят никакви действия по проекта.

Междуведомствената експертна комисия определи офертата на Швеция за новопроизведени Gripen C/D за най-добра, но решението за започване на преговори не бе взето от кабинета „Борисов 3”.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов е разговарял с РСК „МиГ” за поддръжката на МиГ-29
Следваща публикация
Wizz Air откри база във Варна
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню