„Хели ер” извърши сложна спасителна акция

4 прочитания

Българския авиационен оператор „Хели ер”, заедно с Планинската спасителна служба (ПСС) извърши сложна спасителна акция в Пирин, при която бе спасен живота на сериозно пострадал турист.

Инцидентът е станал около 15 часа на 31 юли 2017 г., когато 62-годишен турист се подхлъзва в района на връх Каменица и е паднал от височина 15 m. При политането заклещва крака си в скалата и чупи подбедрицата, а при падането чупи и няколко ребра.

Задействан е вертолет AW109 на „Хели ер”, който изпълнява полет в рамките на застраховката „Активна грижа” на „Лев инс”.

Поради сложния терен и нараняванията на туриста е нямало как вертолетът да се приземи или пострадалият да се премести. Затова парамедици на „Хели ер” са вдигнали пострадалия с лебедка на борда на вертолета.

Машината се е приземила на площадката на столичната МБАЛ „Света Анна“ малко след 19 часа. Пострадалият е без опасност за живота, въпреки множеството си травми.

Това е поредна спасителна акция за „Хели ер”, които оперират с два вертолета AW109K-2 предназначени за медицинска евакуация и мисии по търсене и спасяване.

Свързани теми

Предишна публикация
МО пусна обществена поръчка за КВР на Ми-17
Следваща публикация
От концесионера на летище София ще се иска нов терминал или разширяване на стария
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню