Ден на отворените врати в Безмер

282 прочитания

На 5 октомври 2020 г. (понеделник) авиобаза Безмер тържествено ще отбележи 69 години от своето създаване с военен ритуал и Ден на отворени врати. Това съобщават от ВВС

В празничния ден гости на базата ще бъдат ветерани, представители на командването на Военновъздушните сили, командири на формирования от Българската армия и представители на местната власт и администрация.

Основните мероприятия са организирани в следния ред: отваряне на вратите на базата – 09,30 часа; посрещане на официалните гостите – 10,30 часа; тържествен строй – 11,00 часа; поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите при изпълнение на служебния си дълг – 12,00 часа; край на мероприятието – 14,00 часа.

За посетителите ще бъде организиран статичен показ на авиационна техника, стрелково оръжие, екипировка, специална и самолетообслужваща техника и възможност да се запознаят с историята на авиобаза Безмер в музея на формированието. Няма да се провеждат полети.

Във връзка с националната информационна кампания „Бъди войник“ ще се проведе инфоборса за набиране на войници. Представители на военно окръжие Ямбол ще предоставят рекламни материали и информация за обявените вакантни длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища.

Свързани теми

Предишна публикация
Ако България поръча скоро още F-16, доставката им ще стане заедно с първата осмица
Следваща публикация
ELTA представи новия си радар MS-MMR в България
282 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ПСС се оплака от липса на спасителни вертолети

Планинска спасителна служба (ПСС) се оплака от липса на специализирани спасителни вертолети, което е наложило провеждане на изключително тежка спасителна операция в Пирин изцяло по земя.

Вертолет на ВВС гаси пожар в района на Сандански

Вертолет Ми-17 от състава на Военновъздушните сили се включи в потушаването на голям горски пожар в района между селата Илинденци и Плоски, община Сандански, област Благоевград. Това съобщават от МО.

Безмер с нов командир

Днес, 18 февруари 2019 г. в Базата за предно разполагане – Безмер се проведе тържествена церемония по смяна на командването. Досегашният командир на военното формирование полковник Валентин Иванов сдаде длъжността на своя заместник подполковник Милен Димитров. Това съобщават от ВВС.

И днес два Ми-17 гасиха пожара в Кресненското дефиле

Два вертолета Ми-17 от състава на ВВС и 118 военнослужещи със специализирана техника от състава на Сухопътните войски участваха днес, 26 август 2017 г., в борбата с огнената стихия в Благоевградска и Хасковска области. Това съобщиха от МО.

Меню