Lockheed Martin е намерил клиент за олекотения контейнер Legion

338 прочитания

Lockheed Martin е намерил клиент за олекотения контейнер Legion, който е предназначен за откриване и проследяване на въздушни цели в инфрачервения диапазон. Това съобщава Aviation Week.

Клиентът, който за сега не се назовава, е поръчал контейнера Legion ES, заедно с поръчката си за F-16 Block 70/72. Самият контейнер може да бъде доставян на клиенти след 2023 г.

Legion-ES е олекотен вариант на контейнера Legion, който се използва на F-16 и F-15 от състава на ВВС на САЩ. Той е с тегло от 136 kg, дължина от 1,96 m и диаметър от 0,25 m. Поставя се на точките за окачване, които са отстрани на въздухозаборника на F-16. С цел намаляване на теглото на контейнера, процесорът, кой обработва картината, се намира на борда на изтребителя.

Въпреки, че контейнерът e поставен под самолета, той няма ограничения да открива въздушни цели намиращи се пред изтребителя. Той е спрегнат с радара и може да се използва за допълнителна идентификация на цели или може да бъде основен сензор.

Контейнерите Legion (на снимката), които са значително по-големи, имат възможност за добавяне на допълнителни способности, като нови сензори или дейта линк. Освен това, процесорът е на борда на контейнера. Той се използва от години от ВВС на САЩ.

F-16 Block 70 е поръчан от Бахрейн, Словакия, България и Тайван, а Мароко е поръчало Block 72. Предвид високотехнологичността на въпросния контейнер и възможността му да работи по нискозабележими цели, може да се предположи, че е поръчан от Тайван.

Свързани теми

Предишна публикация
Швейцария получи финални оферти за нов изтребител
Следваща публикация
Тайван спря полетите с F-16 след катастрофа
338 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ изпратиха обвързваща оферта за осем F-16 Block 70

Правителството на САЩ е изпратило обвързваща оферта и проектодоговор за покупката на осем многоцелеви изтребители F-16C/D Block 70. Това съобщи посолството на Съединените щати в България днес, 17 юни 2019 г.

КЗК отхвърли молбата на УКРИНМАШ за спиране на процедурата за МиГ-29

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отхвърлила искането на украинската държавна компания УКРИНМАШ за спиране на процедурата за възлагане на обществена поръчка за поддръжката на българските изтребители МиГ-29. КЗК е направила това решение на 29 декември 2017 г.

Германия заменя своите Tornado със Super Hornet и Eurofighter

Германия ще замени своя флот от изтребители-бомбардировачи Tornado със смесен флот от американските Super Hornet и европейските Eurofighter. Това съобщава германското издание Der Spiegel вчера, 19 април 2020 г.

Меню