Су-25 продължават регулярни полети (галерия)

1K прочитания

Първите полети с ремонтираните и модернизирани щурмови самолети Су-25 започнаха на 14 октомври 2020 г. и продължиха през целия ноември, за да се възстанови подготовката на летателния състав на базата за предно базиране Безмер.

Първоначално в таях участваха двата първи самолети, Су-25УБК (борд 002) и Су-25К (борд 246), пристигнали в България в разглобен вид с Ил-76 през втората половина на септември. Машините преминаха през ремонт, удължаване на ресурса и модернизация в беларуското предприятие „558-ми авиационен завод“. През втората половина на месеца към тях се присъединиха и останалите два бойни самолета, борд 253, пристигнал на 19 октомври и борд 252 на 26 октомври. Останалите четири машини ще бъдат доставени до февруари 2021 г.

Стойността на договора за ремонт, удължаване на техническия ресурс и модернизация на общо осем щурмови самолета Су-25К/УБК е 82,51 млн. лв.

Повече за дейностите по българските Су-25, може да прочетете тук.

Снимки: Александър МЛАДЕНОВ

Свързани теми

Предишна публикация
МЗ: Процедурата за покупка на поне един медицински вертолет не е спирана
Следваща публикация
Парламентът отхвърли покупката на два медицински вертолета
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Проведе се курс по оцеляване в морска среда за военните ни пилоти

От 8 до 14 септември 2017 г. в „Център за специализирана подготовка- Варна”, се проведе седмо по ред тренировъчно занятие „Курс по оцеляване на летателен състав в морска среда и техники за евакуация”. Това съобщават от ВВС.

Николай Ненчев е твърдо за F-16

Бившият министър на отбраната от кабинета „Борисов 2” Николай Ненчев твърдо подкрепя покупката на изтребители F-16 и иска скоростно снемане от въоръжение на наличните МиГ-29 и Су-25. Това заяви той днес, 4 октомври 2018 г., в сутрешния блок на bTV.

Меню