Evektor показа новия EV-55 Outback

6 прочитания
alt

Чешкият производител на леки и ултралеки самолети Evektor тържествено показа най-новото си произведение наречено EV-55 Outback. Представянето се състоя на 30 март 2010 г. на летището на чешкия град Куновице, където се намира и завода на Evektor.

EV-55 Outback се задвижва от два газотурбинни двигателя Pratt & Whitney Canada PT6A-21, има максимална излетна маса от 4600 kg, полезен товар от 1824 kg или 9 – 14 пасажера, далечина на полет от около 900 km и притежава възможности да оперира от грунтови площадки с малка дължина.

alt Проектът е стартиран през 2004 г. и в него, освен Evektor са включва и чешката Асоциация на самолетните производители, а самият проект получава подкрепа от чешкото Министерство на индустрията и търговията. Петер Щерба, главен конструктор и вицепрезидент на Evektor твърди, че самолета ще намери изключително добър прием на пазара и ще стане един от най-успешните чешки авиационни проекти на новото време. Първият полет на EV-55 Outback се очаква преди края на юни 2010 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Pilatus се справя добре в условията на финансова криза
Следваща публикация
Избрани са двигатели за МС-21
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню