Конкурс за нов боен самолет ще има

5 прочитания
alt

„При всички случай ще имa конкурс!” Това заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по време медийния ден на българо-американското учение „Тракийска пролет 2010”. Министърът отговори на въпрос на АЕРО дали ще има конкурс, въпреки някой сигнали, че такъв може да не се състои.

Няма да допусна да се случи това, което се е случвало при предишното правителство – отбеляза още министър Ангелов – независимо дали ще търсим нов изтребител или такъв втора ръка ще има конкурс, защото прякото договаряне дава възможност за значителни корупционни схеми.”

Относно сроковете за тези процеси, Ангелов отбеляза следното:

„В края на годината, след стратегическият преглед на отбраната, ще видим кога и как ще започнем съответните процедури за намиране на най-доброто решение и сключване на договор за доставка на нов многоцелев изтребител.”

Министърът се опита да разсее и съмнението за фаворитизиране на F-16.

„Не съм споменавал F-16 [като избор – бел.ред.]  – категоричен бе министърът – казах, че разглеждаме всички възможни опции, включително и такива „втора ръка” за замяна на изтребителите ни МиГ-21 и МиГ-29. Сигурен съм, че ще намерим най-добрия вариант. Дали това ще е F-16, или Gripen, или друг вариант е въпрос на избор.“

Свързани теми

Предишна публикация
Аржентина купува Ми-171
Следваща публикация
Потенциална продажба на C-17 на Индия
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню