LOCKHEED MARTIN, MAGESTIC SYSTEMS И NIKON METROLOGY ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДА ЗА ИНОВАЦИИ ЗА ПРОГРАМАТА F-35

3 прочитания
alt

Компанията Lockheed Martin, съвместно с  Magestic Systems, Inc. (MSI) и Nikon Metrology, спечели първо място и наградата JEC Innovation за композитни материали за технологиите, използвани в производството на изтребители F-35 Lightning II.

Наградата JEC Innovation за 2010 г. бе връчена в Париж като признание за процеса на обработване на метални листове cured laminate compensation (CLC) process – иновативно решение за производство на композитни материали при постигане на прецизност със зададена дебелина на листовете без скъпa допълнителна обработка.

Този нов процес се използва в производството на композитни части за F-35 и е специално разработен да измерва и коригира дебелината на обработена композитна обвивка за крилото на F-35. Технологията ще доведе до значително намаляване на разходите за Lockheed Martin и глобалната мрежа за доставки на F-35.   

„Наградата отличава един иновативен процес в производството на най-модерния изтребител в света“, казва Майк Пакър, вицепрезидент за производствени стратегии и процеси на компанията Lockheed Martin.

„Този процес увеличава производството на съвсем нови композитни части, използвайки системите на MSI Ply Compensation System (PCS) и лазерната радарна технология на Nikon Metrology“.   

Наградата беше връчена на 13 април на церемония по време на откриването на изложението JEC в Париж. Жури от признати международни експерти избра най-добрите композитни иновации въз основа на предизвикания технически интерес, пазарен потенциал, партньорство, финансова стойност и оригиналност. Изложението JEC се провежда ежегодно и е насочено към приложението и развитието на композитните материали. JEC Composites е водеща мрежа, която подкрепя глобалната индустрия за композити

Свързани теми

Предишна публикация
Поредно отлагане в индийският конкурс MMRCA
Следваща публикация
Аржентина купува Ми-171
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню