Boeing показа Phantom Ray

7 прочитания
alt

Американският самолетостроител Boeing показа на света безпилотния технологичен демонстратор Phantom Ray. Неговото предназначение е да изпитва и внедрява авангардни технологии в областта на безпилотните апарати.

Phantom Ray е създаден на базата на прототипа на боен БЛА X-45C. Разработката му е започнала в средата на 2007 г., а за първи път е признато, че Boeing разработва този апарат едва през май 2009 г. Phantom Ray не е насочен към конкретна програма на американските въоръжени сили, а е финансиран от Boeing за фирмено развитие на безпилотните технологии.

Предполагаемите мисии за които ще бъде изпитван Phantom Ray включват въздушно разузнаване и наблюдение, подавяне на противниковата ПВО, РЕБ, ударни задачи и автоматично дозареждане във въздуха.

Апаратът е дълъг 10,9 m, има разпереност от 15,2 m и излетна маса от 16 500 kg. Задвижва се от един двигател General Electric F404-GE-102D, който му осигурява крайсерска скорост от около 980 km/h. Първото рулиране се очаква през лятото, а първия полет е насрочен за декември 2010 г., след което в рамките на шест месеца ще се изпълнят първите десет изпитателни полета.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Доставиха последния C-130 на Норвегия
Следваща публикация
Египет купува още десет AH-64 Apache
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню