Либийски A330 катастрофира в Триполи

9 прочитания
alt

Airbus A330-200 на либийската авиокомпания Afriqiyah Airways е катастрофирал при кацане на международното летище в Триполи. Според либийските власти на борда му са се намирали 93 пасажери и 11 членен екипаж. За сега се съобщава само на едно 8-годишно холандско дете, което се е спасило като по чудо.

Катастрофата е станала в 06,10 часа сутринта местно време (04,10 UTC) при захода за кацане на летището в Триполи. Полет 771 е идвал от Йоханесбург, ЮАР, трябвало е да извърши междинно кацане в Триполи преди да продължи за лондонското летище Гетуик. Според предварителни данни пътниците са били основно британски, холандски и южноафрикански граждани.

alt

Причини за катастрофата за сега не се съобщават. Предварителните метеорологични данни показват, че видимостта е била добра, а вятъра лек. Според либийските власти машината се е разбила в непосредствена близост до полосата, след което е избухнала в пламъци. Afriqiyah Airways е създадена през 2001 г. и изпълнява вътрешни и международни полети със самолети Airbus. Първият си А330 компанията получава през 2009 г. и до момента има доставени три машини. Това е вторият фатален инцидент с А330 от създаването му.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Air Moldova получи първия си E-190
Следваща публикация
Boeing започва да сглобява първия пътнически 747-8
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню