Последни развития около Луфтханза Техник София

3 прочитания
alt

Луфтханза Техник София наскоро прие в авиоремонтната си база правителствения самолет Airbus A319 (LZ-AOB). Целта бе да се извърши стандартна проверка на една от аварийните системи. По време на теста инженерите и механиците провериха дали т.нар. ram air turbine (RAT) функционира правилно. Този тест трябва да се прави на всеки шест месеца. В случай на пълен отказ на двигателите тази турбина използва насрещния въздушене поток, за да генерира електричество и да осигури работата на жизненоважни бордни системи. След успешното приключване на двучасовия тест, инженерите на компанията потвърдиха, че турбината работи нормално и самолетът беше върнат на Авиоотряд 28.

Наскоро Луфтханза Техник София отговори светкавично на спешна молба за техническо съдействие след като на 1 май самолет Airbus A320 на авиокомпания Wizz Air аварира на пистата на Летище София. По време на приземяване две от гумите на машината се спукаха и поради това той не можеше да се движи. Тъй като самолетът блокира основната писта, се наложи летището да бъде затворено.

Поради липса  на оборудване за повдигане на машината, Wizz Air се обърна за техническа помощ към Луфтханза Техник София. Компанията се отзова незабавно и изпрати технически екип с нужното оборудване, който да повдигне самолета. След като гумите бяха сменени и беше направена проверка за други поражения, самолетът беше преместен. Цялата операция отне около един час и беше извършена  директно на пистата. След като самолетът  беше изтеглен Летище София беше отворено. Благодарение на професионалната техническа помощ от страна на Луфтханза Техник София, летището възобнови своята нормална дейност само след няколко часа и се избегна затварянето му за по-дълъг период от време.  

Свързани теми

Предишна публикация
Ан-148 е с проблемна експоатация
Следваща публикация
Доставен е AW139 номер 300
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню