Ан-148 е с проблемна експоатация

16 прочитания
alt

Ан-148 е скъп за експлоатация и се нуждае от по-добра поддръжка от производителя. Това заяви Сергей Белов, изпълнителен директор на руската авиокомпания Россия, по време на конференция в Русия, цитиран от Air Transport Intelligence.

Россия е стартовия клиент на Ан-148 и до този момент експлоатира три такива самолета.  Според Белов Ан-148 е по-зле от Boeing 737-500 що се отнася до търговска ефективност. Той споменава, че лизинговите му вноски са с около 30% по-високи в сравнение с тези на Boeing 737. За това за да бъде печалбата на „приемливи нива” всеки Ан-148 трябва да бъде във въздуха по 10 – 12 часа на ден.

Россия коментира, че Ан-148 се нуждае от много по-добро обслужване от страна на производителя. А що се отнася до 24-часовата техническа поддръжка ситуацията била трагична. Летищата в Руската федерация също не получават подкрепа при подготовка за обслужване на новата машина. Въпреки всичко, според Белов, Ан-148 има добри перспективи за бъдещето и повечето проблеми се дължат на детските болести на машината и неопитността в експлоатационната поддръжка на производителя.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова стачка в British Airways
Следваща публикация
Последни развития около Луфтханза Техник София
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню