Снимки подсказват за модернизация на китайските J-11A

5 прочитания

Снимки, които се появиха в китайските военни интернет форуми подсказват, че наличните изтребители J-11A (лицензен вариант на Су-27СК) в поне два полка от състава на китайските ВВС са преминали сериозна модернизация. Това съобщава IHS Jane’s.

Модернизираните J-11A имат четири ултравиолетови сензори за предупреждение за изстреляни по тях ракети. Два от сензорите са на фюзелажа, малко зад пилотската кабина, а другите два са на вертикалните стабилизатори. Подобни сензори се забелязаха и на бомбардировачите H-6M/K.

Предполага се, че модернизацията включва и интеграцията на по-модерни ракети за въздушен бой, като например Р-77 и китайската PL-10. Спекулира се, че модернизацията засяга и поставянето на по-модерен радар с електронна антенна решетка и интеграцията на нашлемна система за изобразяване и прицелване.

Китай започна да сглобява по лиценз Су-27СК през 1998 г. Първоначално трябваше да се сглобят 200 такива машини под индекса J-11A, но производството спря през 2006 г. след направата на 105 изтребителя. След това Китай започна да прави собствени безлицензни копия на Су-27, Су-33 и Су-30.  

Свързани теми

Предишна публикация
Въпросителни около изтребителния конкурс във Финландия
Следваща публикация
Швейцарските F-5 са с пукнатини
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню