Франция потвърди, че откритите останки на остров Реюнион са от полет MH370

7 прочитания

Самолетната останка открита на брега на френския остров Реюнион в Индийския окена принадлежи към изчезналия полет на Malaysian Airlines MH370. Това официално потвърди френската прокуратура, цитирана от Reuters.

Останката, която е част от крилната механизация на Boeing 777, бе открита на 29 юли. Скоро след това правителството на Малайзия обяви, че на база оцветяването и техническата документация е сигурно, че частта е от изчезналия самолет.

Френската прокуратура, обаче беше по-предпазлива в оценките си и изчака анализ на екип на Airbus Defense and Space, които произвеждат въпросната част. На база сверяване на сериини номера е потвърдено със сигурност, че се касае за останка от изчезналия лайнер.

„Можем да потвърдим с абсолютна сигурност, че крилната механизация открита на остров Реюнион на 29 юли 2015 г. е част от полет MH370”, се казва в съобщението на френската прокуратура.

Полет MH370 изчезна на 8 март 2014 г. при изпълнение на полет от Куала Лумпур за Пекин с всички 239 души на борда си. Смята се, че машината се е разбила някъде в южната част на Индийския океан.  

Свързани теми

Предишна публикация
easyJet създава юбилейна ливрея със снимки на пътници
Следваща публикация
МАКС 2015 (галерия)
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню