РВД въвежда директни маршрути с голяма дължина

10 прочитания

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” от днес, 5 февруари 2016 г.,  предоставя възможността на авиационните потребители да използват директни маршрути с голяма дължина (Long Range Directs). Това съобщиха оттам.

Услугата е в сътрудничество с доставчиците на аеронавигационно обслужване на Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина и Словения

Новите директни маршрути ще свързват ключови контролно-навигационни точки във въздушните пространства на петте държави по възможно най-краткия път, което ще позволи на авиокомпаниите да оптимизират полетните си планове и да реализират значителни спестявания от гориво, намалявайки негативния ефект на авиационните дейности върху околната среда.

Директните маршрути с голяма дължина надграждат съществуващите инициативи за въвеждане на Въздушно пространство за свободно планиране (Free Route Airspace), които вече носят значителни ползи за авиационните потребители.  

Свързани теми

Предишна публикация
Завръщането на Ми-24
Следваща публикация
Парламентът прие промените в ЗОВС за „ер полисинга”
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

„Дни на отворени врати“ в ДП РВД

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” стартира пролетната сесия за набиране на кандидати за Ръководители на полети с „Дни на отворени врати“ на 28 февруари и 7 март 2018 г. Това съобщават от предприятието.

Подготвят авиодиспечери във ВВУБ

Курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войник – авиодиспечер” стартира за първи път в Центъра за подготовка и обучение на ВВУБ „Георги Бенковски”. Това съобщиха от ВВС.

Валидираха пощенска марка по случай 50-годишнината на РВД

Пощенска марка по случай 50-годишнината на ДП РВД беше валидирана днес, 15 февруари 2019 г., от министъра на транспорта Росен Желязков, зам.-министъра Димитър Геновски, Генералния директор на РВД Георги Пеев и главния изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки.

Меню