ДП РВД въвежда процедури за сателитна навигация на летище София

13 прочитания

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” въвежда процедури за долитане,подход и отлитане със сателитна навигация на полетите на летище София от днес 28 април 2016 г. Това съобщават от предприятието.

Целта е да се оптимизира управлениетона въздушното пространство в съответствие с изискванията на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Чрез въвеждането на новите процедури ще може по-гъвкаво да се определят траекториите на полетите и извежданетона самолетите извън гъсто населените територии.

Сателитната навигация дава възможност за създаване на еднопосочни трасета за отлитащите и долитащите самолети и намалява конфликтните точки. Това ще повиши капацитета на въздушното пространство на летище София и ще намали шумовото въздействие, разход на гориво и вредни емисии.

Плановете на ДП РВД предвиждат въвеждане на тези процедури за всички български граждански летища за обществено ползване до края на 2016 г., което ще нареди България сред водещите държави в Европа, като Германия и Франция.

Проектът беше постигнат благодарение на участието на ДП РВД в работните групи на EUROCONTROLи проектите SHERPA и NASCIO, с подкрепата на партньори от Европейската комисия, Европейската агенция за сателитна навигация, EUROCONTROL, ESSP, PILDO LABSи ГД ГВА.

Свързани теми

Предишна публикация
Delta поръчва CSeries
Следваща публикация
Airbus забавя производството на neo
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Подготвят авиодиспечери във ВВУБ

Курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войник – авиодиспечер” стартира за първи път в Центъра за подготовка и обучение на ВВУБ „Георги Бенковски”. Това съобщиха от ВВС.

Стартира пролетната кампания за набиране на ръководители на въздушното движение

Пролетната кампания за набиране на кандидати за Ръководител на полети в ДП РВД започва от днес, 11 февруари 2019 г. и ще приключи на 30 април 2019 г. Кампанията ще се отличава с улеснен прием на документи, съобщават от РВД.

„Дни на отворени врати“ в ДП РВД

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” стартира пролетната сесия за набиране на кандидати за Ръководители на полети с „Дни на отворени врати“ на 28 февруари и 7 март 2018 г. Това съобщават от предприятието.

Меню