Българският Ми-17 продължава да гаси пожари в Македония

34 прочитания

Военнослужещите от състава на 24-та авиобаза Крумово с вертолет Ми-17 продължават и днес, 3 август 2017 г., да оказват помощ в гасенето на горските пожари в община Македонски брод, Република Македония. Това съобщават от МО.

Предвижда се българските екипажи да извършат полети в продължение на шест часа на две смени, за да обливат с вода обхванатите от огъня горски масиви.

Вчера, 2 август, българските военнослужещи извършиха над 20 хвърляния на вода и в продължение на три часа помагаха за овладяването на огнената стихия. Машината с борден номер 417 пристигна в Македония вчера и бе посрещната от премиерите на двете страни.

Свързани теми

Предишна публикация
И днес български Ми-17 гаси в Македония
Следваща публикация
Министър Каракачанов не иска да бърза с новия изтребител
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провали се обществената поръчка за ремонт на два L-39

Министерство на отбраната може да се похвали с още една провалена обществена поръчка свързана с поддръжката на авиацията. Вчера, 11 април 2019 г., бе прекратена процедурата за ремонт на два учебно-тренировъчни самолета L-39ZA.

Авиокаст: Епизод 9

Новият епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В него,…

C-27J превози ранената курсантка до София

Днес, 5 април 2019 г., военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-а транспортна авиационна група изпълни специална санитарна задача по маршрут София – Горна Оряховица – София, за превоз на тежко ранена курсантка от Националния военен университет. Това съобщават от ВВС.

Президентът връчи новите генералските пагони

Днес, 5 май 2018 г., в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.

Меню