Българският Ми-17 продължава да гаси пожари в Македония

32 прочитания

Военнослужещите от състава на 24-та авиобаза Крумово с вертолет Ми-17 продължават и днес, 3 август 2017 г., да оказват помощ в гасенето на горските пожари в община Македонски брод, Република Македония. Това съобщават от МО.

Предвижда се българските екипажи да извършат полети в продължение на шест часа на две смени, за да обливат с вода обхванатите от огъня горски масиви.

Вчера, 2 август, българските военнослужещи извършиха над 20 хвърляния на вода и в продължение на три часа помагаха за овладяването на огнената стихия. Машината с борден номер 417 пристигна в Македония вчера и бе посрещната от премиерите на двете страни.

Свързани теми

Предишна публикация
И днес български Ми-17 гаси в Македония
Следваща публикация
Министър Каракачанов не иска да бърза с новия изтребител
32 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Вторият живот на МиГ-29 в България – част 2

Александър МЛАДЕНОВ продължава да описва предизвикателствата и постиженията при усвояването на пълните маневрени и бойни възможности на изтребителя МиГ-29 в България в периода 2005–2009 г.

Командирът на ВВС е на посещение в Китай

Командирът на българските Военновъздушни сили, генерал-майор Цанко Стойков е на посещение в Китайската народна република по покана на командващия на китайските Военновъздушните сили. Това съобщиха от ВВС.

ТЕРЕМ ЕАД ще ремонтира българските Ми-17 и Ми-24

ТЕРЕМ Холдинг ЕАД спечели обществената поръчка за възлагане на ремонт на два броя Ми-17 и четири вертолета Ми-24. Това се чете в решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от днес, 26 март 2019 г.

Меню