Израел спря полетите с AH-64 след катастрофа

13 прочитания

Израелските ВВС спряха всички полети със своите щурмови вертолети Boeing AH-64 Apache, след като една от тези машини катастрофира на 7 август 2017 г.

Инцидентът е станал по време на нощен полет от авиобаза Рамон в пустинята Негев. Екипажът е съобщил за технически проблеми и е решил да се върне в авиобазата. Машината е рухнала в непосредствена близост до пистата, като командирът, майор от резерва, е загинал, а операторът, който е лейтенант, е бил тежко ранен.

Израелските ВВС веднага спряха всички полети с наличните щурмови вертолети AH-64. Води се разследване.

През юни всички полети с AH-64 в Израел бяха спрени, след като бе открита пукнатина в опашния винт на един от израелските щурмовици. Миналият месец забраната за полети бе вдигната и израелските ВВС започнаха да възстановяват подготовката на своите летци. Преди две седмици, обаче AH-64 извърши аварийно кацане, след като екипажът е започнал да изпитва сериозни вибрации в полет.

Загиналият пилот се е числял към 190-та ескадрила, която оперира с AH-64A „Peten”, но израелските ВВС не са оповестили официално какъв е типа на разбилата се машина.

Израелските ВВС експлоатират две ескадрили с AH-64. Едната е въоръжена с модела A, а другата с модела D.

Свързани теми

Предишна публикация
Боливия пенсионира T-33
Следваща публикация
Silver Airways заяви 50 броя ATR 42
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Grand Caravan катастрофира в Коста Рика

Турбовитлов самолет Cessna 208B Grand Caravan катастрофира в Коста Рика. При инцидента са загинали всички намиращи се на борда му 12 човека. Катастрофата е станала на 31 декември 2017 г.

Тежка катастрофа с Ил-76 в Алжир

Военно-транспортен самолет Ил-76 от състава на алжирските ВВС катастрофира днес, 11 април 2018 г. при излитане от авиобаза Боуфарик. При инцидента са загинали поне 257 души.

Румъния взима H215M

Румънското правителство обяви, че ще купи вертолети Airbus Helicoters H215M, които ще се експлоатират от въоръжените сили на страната, както и от МВР на Румъния.

Катастрофа със Суперджет 100 при аварийно кацане в Москва (обновена)

Пътнически самолет Сухой Суперджет 100 катастрофира днес, 5 май 2019 г., по време на аварийно кацане на московското летище Шереметиево. По последни данни, загинали са 41 души от намиращите се на борда 78. Работи се по версия, че самолетът е поразен от мълния.

Меню