Израел спря полетите с AH-64 след катастрофа

21 прочитания

Израелските ВВС спряха всички полети със своите щурмови вертолети Boeing AH-64 Apache, след като една от тези машини катастрофира на 7 август 2017 г.

Инцидентът е станал по време на нощен полет от авиобаза Рамон в пустинята Негев. Екипажът е съобщил за технически проблеми и е решил да се върне в авиобазата. Машината е рухнала в непосредствена близост до пистата, като командирът, майор от резерва, е загинал, а операторът, който е лейтенант, е бил тежко ранен.

Израелските ВВС веднага спряха всички полети с наличните щурмови вертолети AH-64. Води се разследване.

През юни всички полети с AH-64 в Израел бяха спрени, след като бе открита пукнатина в опашния винт на един от израелските щурмовици. Миналият месец забраната за полети бе вдигната и израелските ВВС започнаха да възстановяват подготовката на своите летци. Преди две седмици, обаче AH-64 извърши аварийно кацане, след като екипажът е започнал да изпитва сериозни вибрации в полет.

Загиналият пилот се е числял към 190-та ескадрила, която оперира с AH-64A „Peten”, но израелските ВВС не са оповестили официално какъв е типа на разбилата се машина.

Израелските ВВС експлоатират две ескадрили с AH-64. Едната е въоръжена с модела A, а другата с модела D.

Свързани теми

Предишна публикация
Боливия пенсионира T-33
Следваща публикация
Silver Airways заяви 50 броя ATR 42
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

Cougar гаси пожар в Рила

Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет AS 532AL Cougar беше задействан в 13,15 часа днес,…
Меню