Нова спасителна акция за „Хели ер”

14 прочитания

Вчера, 11 август 2017 г., Планинската спасителна служба и „Хели ер” са извършили нова спасителна акция, този път в Пирин. Това съобщиха от ПСС.

Получен е бил сигнал за пострадала жена по пътеката от Бъндеришка порта към Спано поле. ПСС веднага е започнала спасителна акция, но тежкото състояние на пострадалата и съмненията за черепно-мозъчна травма са правили преместването ѝ проблематично.

Бил е задействан вертолет AW109 на българския оператор „Хели ер”, който е превозил пострадалата от Пирин до МБАЛ „Света Анна” в София. Машината се е приземила около 16,00 часа, където пострадалата е била прегледана и стабилизирана.

От ПСС подчертават, че както при инцидента в Пирин, така и при инцидента от четвъртък с парапланерист във Витоша, пострадалите са имали застраховка, която покрива и спасяване с вертолет, което е било от голяма полза. От службата препоръчват сключване на такива застраховки.

За последните две седмици „Хели ер” извърши три подобни спасителна акция в Пирин. Авиокомпанията оперират с два вертолета AW109K-2 предназначени за медицинска евакуация и мисии по търсене и спасяване.

Свързани теми

Предишна публикация
Четири нови линии до летище Пловдив
Следваща публикация
„Хели ер” с нова спасителна акция
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Норвегия получи първия си AW101

Норвегия получи своя първи тежък вертолет за търсене и спасяване Leonardo AW101. Машината бе официално предадена на норвежкото вътрешно министерство в завода на компанията в Йовил на 17 ноември.

Авиокаст: Епизод 30

Как стартира авиационната 2024 г. и за кои процеси ще следим в нашия подкаст през…
Меню