Иран преговаря с Airbus Helicopters за 48 вертолета

13 прочитания

Иранското правителство преговаря с Airbus Helicopters за доставката на 48 цивилни вертолета. Това съобщава Reuters, като цитира местни медии.

Според информационната агенция в момента Иран се интересува от 45 вертолета за операции по HEMS (спешна медицинска помощ с вертолет) и тази програма се ръководи от иранското Министерство на пътищата и благоустройството. Отделно морската администрация на страната иска да купи три машини за търсене и спасяване.

От Airbus Helicopters са отказали да коментират информацията. Не става и ясно за какви модели се разговаря, нито за сроковете им за доставка.

В последните месеци държавната иранска авиокомпания Iran Air договори над 200 пътнически самолета Западно производство. От европейския производител Airbus се търсят 100 самолета и отделно други 73 са договорени от частни ирански авиокомпании.

Според Reuters сделката за вертолетите може да се вкара в рамките на по-голямата сделка между Airbus и Iran Air.

В същото време започнаха тестове на Ка-226Т в Иран за неговата експлоатация при температури от около 50 градуса и във високопланински условия. Вертолеты России се надява да пласират машината в страната.

Свързани теми

Предишна публикация
Словакия търси европейско решение за изтребителната си авиация
Следваща публикация
Официално показаха Ил-22ПП
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ спря доставките на AH-1Z за Пакистан

Съединените щати са отказали да започнат доставката на щурмовите вертолети Bell AH-1Z Viper. Причините за това са политически, съобщава списанието „AirForces Monthly“.

Подробности за големия открит летателен ден в Граф Игнатиево на 29 юни 2019 г.

С близо тричасова програма ВВС се отбележат годишнините на Bell 206, МиГ-29 и Ми-24, по време на големия открит летателен ден, който ще се проведе на 29 юни 2019 г. (събота) в авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от ВВС.

Ми-171А2 получи типов сертификат в Русия

Последният вариант на Ми-8 за гражданско използване, означен Ми-171А2, получи своя типов сертификат днес, 17 август 2017 г. Издаден от новата руска организация за сертифициране авиационна техника „Росавиация“, той позволява на Ми-171А2 да постъпи в търговска експлоатация в конвертируем вариант.

Меню