Второкурсниците в Долна Митрополия завършиха семестриално

193 прочитания

Семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 2-ри курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” се проведе във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”. Това съобщиха от базата.

Обучението на младши сержантите–курсанти Дилян Димитров, Деляна Ангелова, Полина Петкова, Венцислав Дункин и Даниел Бодуров премина на учебно-тренировъчен самолет Pilatus РС-9М.

Инструктори на второкурсниците бяха капитан Димитър Вачков и капитан Райно Йонков. Ден след ден те неуморно предаваха своя опит и изграждаха летателните умения на своите обучаеми. В резултат на това те достигнаха необходимата степен на подготовка и бяха допуснати до изпълнение на самостоятелни полети, казват още от учебната база.

Стажът завърши със семестриален изпит, който се проведе пред комисия с председател майор Пламен Ковачев – заместник командир по летателна подготовка на авиобазата.

Свързани теми

Предишна публикация
Зам.-председателя на „Комисията “Gripen” имал все повече въпроси
Следваща публикация
Летище Бургас посрещна двумилионния си пасажер
193 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ден на отворените врати във Враждебна

Във връзка с Международният ден на авиацията и космонавтиката и 40-ата годишнина от космическия полет на първия български космонавт Георги Иванов, на 12 април 2019 г. (петък) 16-та транспортна авиогрупа Враждебна ще отвори врати за посетители. Това съобщиха оттам.

МО подписа рамковото споразумение за поддръжката на МиГ-29

Днес, 21 март 2018 г., беше подписано рамковото споразумение за Интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ-29, след като изтекоха всички процедурни срокове за обжалване на обществената поръчка. Това съобщават от МО.

Полковник Златаров като наблюдател преди боен полет с биплан Albatros C.III, 1918 г.

Откриха паметна плоча на полковник Васил Златаров

Паметна плоча в чест на първия командир на Въздухоплавателното отделение полковник Васил Златаров бе открита в столицата на ул. „Цар Иван Асен” 30. Това съобщи Военният телевизионен канал.

Четирима кандидати за ремонта на Ми-17 и Ми-24

Четири компании са кандидати за обществената поръчка за ремонта на два вертолета Ми-17 и четири броя Ми-24. Това се вижда от протокол от работата на комисията, оценяваща офертите, публикуван на сайта за обществени поръчки на МО вчера, 9 октомври 2018 г.

Меню