Малайзия обмисля рестартирането на операцията по издирване на полет MH370

18 прочитания

Правителството на Малайзия обмисля евентуално рестартиране на операцията по издирването на изчезналия полет MH370 в светлината на новите открития по темата. Това съобщава Flightglobal.

Подводното издирване на изчезналия на 8 март 2014 г. Boeing 777-200ER на Malaysia Airlines бе спряно през януари, след като неуспешно бе претърсена зона с площ от около 120 000 km2.

Наскоро бяха публикувани нови сателитни снимки, направени само две седмици след инцидента, които вероятно показват останки от лайнера. Базирайки се на изчисления за движението на океанските течения се изчислява ново място, където малайзийския Boeing 777 се е сблъскал с водната повърхност.

Директорът на малайзийската гражданска въздухоплавателна администрация Азхарудин Абул Рахман е заяви, че новата информация се изучава и допълнително ще бъде преценено как да се процедира с нея и дали тя може да се използва за локализация на останките.

Според директора, малайзийското правителство вече е получило предложения от заинтересувани страни за подновяване на издирването. Вероятно става въпрос за оферти от частни компании, които предлагат различни методи за локализация на останките на океанското дъно.

Азхарудин Абул Рахман заявява още, че Малайзия, Австралия и Китай продължават да имат ангажимент за откриване на останките на полет MH370.

Свързани теми

Предишна публикация
Cathay Dragon поръчва 32 броя A321neo
Следваща публикация
Появиха се снимки на H-6 с щанга за дозареждане във въздуха
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ураганът Харви затвори и двете летища на Хюстън

Федералната авиационна администрация (ФАА) на САЩ затвори и двете международни летища на Хюстън, Тексас, след като града бе ударен тежко от урагана Харви. Летищата вероятно няма да отворят преди 30 август 2017 г.

Главният урок от катастрофата със Суперджет 100

Руското онлайн издание „Взгляд” публикува коментар озаглавен „Главният урок от катастрофата със Суперджет 100” на Михаил Барабанов, сътрудник в руския независим изследователски институт ЦАСТ (Центр анализа стратегий и технологий).

F-35B се разби при тренировъчен полет в САЩ

Изтребител F-35B от състава на Корпуса на морската пехота на САЩ се разби при тренировъчен полет в Южна Каролина. Пилотът се е катапултирал успешно. Това е станало вчера, 28 септември 2018 г.

Меню